вторник, 10 июля 2018 г.

ОПТИМІЗМ І РЕАЛІЗМ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ САМІТУ УКРАЇНА-ЄС

Українська влада самоутверджується як підліток: намагається робити вигляд, що вона сильніша, ніж є насправді. І майже не приховує невдоволення, коли їй висловлюють претензії, поради і застереження.
         Останній приклад цьому - саміт Україна-ЄС, результати якого викладені у відповідній заяві.
         Нагадаємо, що це вже 20-й такий захід. Відмінності їх полягають здебільшого у модернізованій реториці на злобу дня.
         Судячи із заяви, європейська перспектива України залишатиметься у межах «інклюзивності Східного партнерства». Щоб було зрозуміло, що це означає, скажу: Україну й надалі будуть тримати у «передпокої» ЄС. По нашому – у сінях.
         Мовляв, для вас достатньо й того, що європейські прагнення України та європейський вибір вже закріплено в Угоді про асоціацію.
         Решта – вже традиційні нагадування й приписи.
         Зокрема, 1 млрд євро допомоги буде надано в залежності від «прогресу реформ».
         Мирне розвязання конфлікту на Сході однозначно привязується до повної імплементації Мінських домовленостей усіма сторонами. Звісно, з привязкою до цього Росії.
         Чимало пишних слів про результати реформ, які пестять слух влади, але далекі від реального самопочуття українського суспільства, понад 80% якого впевнене, що Україна розвивається у неправильному напрямку. ЄС помітив успіх там, від чого українці найбільше потерпають – пенсії, охорона здоров’я і т.п.

         Отже, українську владу розуміє тільки начальство ЄС, а власний народ не втямить, що його ощасливлюють. Мабуть, вона рухається такими швидкими темпами до «світлого майбутнього», що люди приречено відстають…


Інші статті: 



Комментариев нет:

Отправить комментарий