пятница, 7 декабря 2018 г.

«КОРИСТЬ» ВІД ВОЄННОГО СТАНУ ТАКИ Є

Зокрема, у тому, що захисники народу вже не говорять про непідйомні тарифи для людей і не так демонстративно захищають їх від свавілля влади. А донедавна з таким смаком слинили цю тему і урочисто клялись не брати участі у жодних голосуваннях у ВР до розгляду проекту Постанови про мораторій на підвищення ціни на газ та комунальних тарифів. Голосують та ще й як! А за відсутніх несуть заяви, щоб їх голос було зараховано.
Усе це фарисейство, окрім усього іншого, свідчить про те, що реальної парламентської опозиції в Україні немає. Є лише групи, невдоволені своїм статусом через блокування їх доступу до державних ресурсів. А коли підпускають до державного корита, підтримають будь-які рішення, будь-які забаганки «сторожів» цього корита.
За такої ситуації зростає вірогідність, що почне говорити вулиця. Красномовне підтвердження тому – Франція. Скориставшись хаосом, Макрон і його рух «Вперед, республіка» отримали абсолютну більшість у французькому парламенті. А це – 308 депутатів, серед них значна частина малопідготовлених. Тоді як найстаріша з політичних сил – соцпартія має всього 30 місць, нацфронт – 8 місць. Парламентська опозиція фактично зведена до фікції. Тому протести автоматично виносяться на вулицю. Активно заявляє про свої вимоги бідніючий середній клас, інтереси якого нікому представляти. Макрон-мільйонер викликає стійке суспільне несприйняття.

Правда, ми – не Франція, утім, як писав класик, і не – Росія. І в «ясла» до Брюсселя нас не беруть, схоже, й на чергу до них не хочуть записати.


Інші статті: 



Комментариев нет:

Отправить комментарий