четверг, 7 июля 2016 г.

МІЛІТАРИЗОВАНЕ РОЗБЛОКУВАННЯ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ ТРИБУНИ. ЩО ЗА ЦИМ?

Вияв безсилля і демонстрація неспроможності організувати Верховну Раду, а за великим рахунком – країну. Гра мязами, натяк на те, як надалі збираються вирішувати проблеми. Якщо вже взялися діяти у такий спосіб, а це, очевидно, було узгоджено в потрібних кабінетах, то слід було сформувати розклад засідання парламенту із соціально чутливих питань. Не спромоглися навіть на цей пропагандистський захід. Це лише додатково підтверджує те, на що я звертав увагу раніше: сподіваючись, що люди за літо переколотяться, а восени вже будуть сприймати тарифні реалії як щось очевидне і неминуче.


А необхідно було викликати голову НКРЕ, щоб він пояснив публічно всій країні, на чому базуються такі тарифи. Адже очевидно, що на людей переклали латання дірок бюджету за підказкою МВФ, а на органи самоврядування скинули більшість соціальних зобовязань держави. І все це громоподібно назвали реформами. І урядовці мали би пояснити, як за таких ринкових тарифів вижити при неринкових пенсіях і зарплатах. При чому пояснити не загалом, а кожній людині, виходячи з того, що вона отримує.

На жаль, такої елементарної пропозиції ніхто не хоче чути і слухати, бо одні й другі – захисники народу і влади – борються за «правое дело». Схоже, що у всьому цьому бедламі перемогла Тимошенко. Вибори, мабуть-таки, неминучі. Чергові позачергові. Але з великою вірогідністю країна всього цього не витримає. І багнети не допоможуть, лише пришвидшать негативні сценарії. 

Інші статті: 




Комментариев нет:

Отправить комментарий