пятница, 5 февраля 2016 г.

НЕЗАМІНИМІ ДОБИВАЮТЬ УКРАЇНУ

Українська влада власноруч завела себе, а заодно і країну, в критичну фазу турбулентності. Політичне протистояння підходить до піку загострення. Держава і народ втрачають останні позиції, які утримують наш статус держави і народу. Україну засмоктує в трясовину корупції і кумівства.
Те, що Україна зійшла на рівень об’єкта міжнародної політики, держави-клієнта стало доконаним фактом. Як і те, що для такої політики сформована необхідна внутрішня колона.
Україна повернулась до осені 2005 року.
Усе це матиме серйозні негативні наслідки в недалекому майбутньому. Особливо, коли є розуміння, що сьогодні Україна, як за попередніх спроб витворити державність, вичерпала ресурс свого самостійного розвитку на отриманій у спадок основі, і потребує нової якості організації державного, суспільного і людського життя. В іншому випадку реальністю є загроза руїни, розшматування і розпаду України, сповзання до нового насилля. Для останнього є все необхідне – зброя, бойовики і критична маса невдоволених.
Зусилля Заходу утримати і зв’язати чинну владу можуть лише на певний час загальмувати цей процес. А в підсумку ще більше ускладнять ситуацію. На годині запитань до Уряду А.Яценюк із зухвалим пафосом заявив, що «боротиметься до останнього» і «виконуватиме зобов’язання перед зарубіжними партнерами». Зауважте: не перед народом, а перед західними партнерами. Він односторонньо прийняв «мужнє й складне» рішення продовжити боротися до кінця: «У нас принцип: один за всіх і всі за одного. Ми прийшли єдиною командою і працюватимемо єдиною командою». Для кого і  для чого? «Невдячний» народ зрозуміти не може.
Очевидно його надихає те, що, за оцінками американських експертів, «одним із факторів на користь чинного прем’єра є позиція США, які хочуть зберегти Яценюка на посаді». Звідси – його виклично-зухвала поведінка.
Для підтвердження обґрунтованості своїх тривог пошлюся, зокрема, на «Геополітичний прогноз від Stratfor на 2015-2025 роки». В ньому є неприємні тези щодо України. Йдеться не про те, що «нинішній конфлікт з Росією за Україну буде залишатися в центрі міжнародної системи в найближчі декілька років». А про те, що «повернення національної держави в якості основної форми політичного життя на європейському континенті» призведе до формування нових союзів. Зокрема, Польщі і Румунії, який «по мірі того як Москва буде слабшати, пануватиме не лише над Білорусією та Україною, але й далі на схід». І що «Польща, Угорщина та Румунія спробує повернути регіони, втрачені колись у боротьбі з росіянами. Вони спробують приєднати Україну і Білорусь».
На мою думку, є підстави для таких прогнозів. Варто зайти в музеї, переглянути підручники й літературу деяких країн, щоб знайти цьому підтвердження. Спостерігаючи за Росією, не пропустити б проблему з іншої сторони.
Без перебільшення слід констатувати: Україна в небезпеці. Україна потребує української влади. Україна потребує винятково української політики. Негайно!


Комментариев нет:

Отправить комментарий