пятница, 25 декабря 2015 г.

НЕНОВОРІЧНІ ДУМКИ, НАВІЯНІ «РОЗГЛЯДОМ І ПРИЙНЯТТЯМ» БЮДЖЕТУ НА 2016 РІК

Прогнозовано КМУ і 263 нардепи у співдружності з МВФ перемогли … український народ.
Відчуття таке, що це не він переміг два роки тому, а його завоювали. Горласті всезнайки, які присвоїли собі монопольне право говорити за все і всіх, визначати, що потрібне простому люду. Старі та новопокликані «рятівники» України (взагалі зараз відбувся якийсь особливий негативний відбір) домовилися, вирішили під бюджет свої побажання й устремління (зверніть увагу, як дехто миттєво поміняв позицію – виторгували і вирвали все, що увібрали їх непомірні апетити).
А небачені досі лицемірство, зневагу і байдужість до людей прикрили звичною балаканиною про державні інтереси, тиснучи на патріотичні «мозолі». Сьогодні, як ніколи, успіх у політиці досягається цинізмом, нахабством і посереднім загальним рівнем, відсутністю елементарногого розуміння життєвих реалій. Все компенсується агресивним стилем дій та поведінки. Порожньосвятством!
Спостерігаючи, що відбувалося вночі у Верховній Раді, за перешіптуваннями у сесійній залі та поза нею, за «обмінами» і «взаємозаліками», звісно ж не за свій рахунок, дійшов думки: коли б раптом зникли основні проблеми наших людей, українські політики відчували б себе найнещасливішими і найбіднішими людьми. Не було б ким опікуватися!
Власне бюджетний процес, як що його можна назвати таким, засвідчив відсутність елементарного сприйняття і розуміння того, що відбувається в країні, які першочергові проблеми абсолютної більшості громадян. Глухість, порожнеча, небажання навіть будь-яких спроб діалогу з суспільством. Головне, що все узгоджено з «партнерами».
Утім, для діалогу влада потребує дурніших за себе. А їх немає… Тому просто брешуть. А брешуть від нестерпного прагнення, щоб було так, як нестерпно хочеться.
Допускаю, що коли б до наших людей ставилися по-людськи, вони могли б вкотре стиснутися, вкотре перестраждати. Але за умови – що вже не будуть страждати наступні покоління. Але це не проглядається…
Тому залишається рятуватися лише слабкістю свого духу, терпінням і прокльонами, небажанням думати, чому так відбувається і робити висновки.
Виходить, що інакше не вміємо жити.
P.S.
Мінфін, як заявила Н.Яресько, «очікує фінальну версію закону про держбюджет» і «передасть її Міжнародному валютному фонду для аналізу документа на збалансованість».

Додати нічого…

Комментариев нет:

Отправить комментарий